Acasă Anchete Justitie Cazul Dragnea, după modelul Udrea sau Bica

Cazul Dragnea, după modelul Udrea sau Bica

DISTRIBUIȚI

151885 – 03102019 –   Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a anulat hotărârea Secţiei pentru judecători a CSM din decembrie anul trecut prin care a fost stabilită componenţa completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) şi hotărârile Colegiului de conducere al ÎCCJ privind numărul şi tragerea la sorţi a completurilor de 5 judecători pe 2019, potrivit deciziei CAB pronunţată pe 2 octombrie.

Decizia nu este însă definitivă. Potrivit unor surse judiciare, decizia a fost luată de judecătoarea Nicoleta Nolden, considerată o apropiată a Liei Savonea, şefa CSM.

Decizia judecătoarei Nolden anulează hotărârea Secţiei pentru judecători a CSM nr. 1535/2018 care a spus că dosarele aflate pe rolul ÎCCJ la data de 31 decembrie 2018 să rămână la completurile de 5 judecători din 2018.

Judecătoarea Nolden a anulat şi hotărârile Colegiului de conducere al ÎCCJ nr. 179/2018 privind numărul completurilor de 5 judecători pentru anul 2019 şi nr. 2/2019 privind tragerea la sorţi a completurilor de 5 judecători pe 2019.

Decizia judecătoarei Nolden a fost luată în procesele conexate deschise de judecătoarea Camelia Bogdan şi de deputatul PSD (fost PMP) Octavian Goga.

Camelia Bogdan se judecă cu Inspecţia Judiciară după ce a fost exclusă pentru a doua oară din magistratură. Procesul ei este judecat la ÎCCJ de un complet de 5 judecători de la contencios administrativ.

Deputatul Octavian Goga a fost condamnat la 2 ani şi 4 luni cu suspendare pentru refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice şi conducere fără permis de către un complet de 5 judecători al ÎCCJ pe 24 septembrie 2018.

            Miza pentru Dragnea

Dacă ar rămâne definitivă, decizia pronunţată de judecătoarea Nolden în cazurile Camelia Bogdan şi Octavian Goga l-ar putea ajuta şi pe fostul lider PSD Liviu Dragnea, au explicat pentru G4media.ro surse judiciare.

Astfel, Dragnea ar putea profita de sentinţa care anulează hotărârea CSM din decembrie 2018 și hotărârile colegiului de conducere, au explicat sursele G4media.ro.

Mai departe, dacă ar obţine o astfel de decizie judecătorească definitivă care ar declara ilegal constituit completul de 5 judecători care l-a aruncat în spatele gratiilor, Dragnea ar putea face contestaţie în anulare şi, după modelul Udrea sau Bica, ar putea obţine şi el rejudecarea apelului. Ba chiar mai mult, în faza de apel, el ar putea cere judecarea dosarului de la fond, de la zero, întrucât sentinţa de condamnare de la fond (prima sentinţă) nu a fost dată de un complet de 3 judecători specializat pe corupţie, aşa cum a decis CCR, au explicat magistraţii consultaţi de G4media.ro.

Cine e judecătoarea Nicoleta Nolden (fostă Cristuș) de la CAB. În sistemul de justiţie este considerată o apropiată a Liei Savonea, şefa CSM.

În vară, judecătoarea Nolden a obligat Secția pentru judecători a CSM să îi prelungească activitatea în profesie procuroarei Puiu Zarafina de la Secția Specială după împlinirea vârstei de 65 de ani, pe 14 iulie. Procuroarea Puiu Zarafina o anchetează, alături de procuroarea Adina Florea, pe fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi în aşa-zisul dosar al aducerii în ţară a fugarului Nicolae Popa, fost director al FNI.

Puiu Zarafina îl cercetează pentru presupuse abuzuri şi pe șeful DNA Constanța, anchetatorul lui Mazăre și Nicușor Constantinescu. Ea ar avea în lucru și un dosar al procurorului Cristian Ban, membru CSM.

Judecătoarea Nicoleta Nolden a fost consul la Bonn şi e măritată cu un judecător german din Koln. – sursa: G4Media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.