Acasă Anchete Interne Precizări Poliția Română: Polițiștii nu mai au voie să transmită informații clasificate...

Precizări Poliția Română: Polițiștii nu mai au voie să transmită informații clasificate prin intermediul aplicațiilor mobile

Programul polițiștilor ajunsese să fie cunoscut de toată lumea

DISTRIBUIȚI

  151964 – 10102019 – Poliţia Română precizează că nu le-a interzis lucrătorilor IGPR să mai folosească telefoanele la serviciu, ci doar le-a spus că este interzisă transmiterea de informaţii clasificate prin aplicaţiile de mobil precum Whatsapp sau Messenger.

”Pentru a preveni incidentele de securitate, li s-a reamintit poliţiştilor faptul că este interzis, conform legii, să transmită informaţii clasificate prin intermediul telefoanelor mobile sau al tabletelor şi prin aplicaţiile de pe acestea”, a declarat, pentru Agerpres.ro, purtătorul de cuvânt al IGPR, Bogdan Ghebaur. El a explicat că este vorba de documentele care reies din activitatea poliţiştilor, precum şi cele din cadrul dosarelor penale, iar informaţiile pe care poliţiştii le pot transmite sunt cele care pot fi făcute publice, adică informaţiile de interes public, conform Legii 544/2001.

Potrivit unor surse din Poliţie, la nivel naţional se crease o practică din a folosi grupuri de Whatsapp în care să fie postate diferite programe ale turelor poliţiştilor, din care făceau parte inclusiv soţiile acestora sau alte persoane. Sursa citată a precizat că această circulară privind transmiterea datelor nepublice a fost comunicată angajaţilor Poliţiei prin Intrapol şi este un exemplu de document care nu ar fi trebuit făcut public.

Sub titlul ”Grupurile de Whatsapp, interzise pentru poliţişti”, Sindicatul poliţiştilor Europol a publicat, miercuri, pe pagina sa de Internet, un ”document oficial al Inspectoratului General al Poliţiei Române care atrage atenţia asupra consecinţelor la care se expun poliţiştii” în urma utilizării aplicaţiilor de tip Whatsapp, Facebook Messenger, Telegram etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.