Acasă Externe Agenda Europeana Președintele Klaus Iohannis, la Bruxelles: Un guvern demis de drept în Parlament...

Președintele Klaus Iohannis, la Bruxelles: Un guvern demis de drept în Parlament nu poate face o propunere de comisar

DISTRIBUIȚI

152058 – 18102019 – Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Bruxelles, că un guvern demis de drept în Parlament nu poate face o propunere de comisar, în contextul în care nu va avea niciun rol în viitoarea Comisie Europeană.
”Este din partea noastră, din păcate, un blocaj, care se numeşte Guvernul Dăncilă. (…) Eu o să mă opun ferm la aşa ceva, pentru că un guvern care a fost demis de drept în Parlamentul României nu poate să facă propunere în numele României pentru următorul mandat al Comisiei, în care, cu certitudine, acest guvern nu va avea niciun rol”, a arătat şeful statului, care participă la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.
Șeful statului a menționat că nu va discuta cu oficialii de la Bruxelles despre propuneri pentru postul de comisar. ”Dar îi voi spune foarte clar doamnei preşedinte ales (al Comisie Europene, Ursula von der Leyen – n.r.) că nu pot să accept ca un guvern demis să facă o propunere care să fie şi acceptată”, a precizat preşedintele, citat de Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.