Acasă Externe Acord pentru construirea gazoductului EstMed

Acord pentru construirea gazoductului EstMed

DISTRIBUIȚI

 152934 – 03012020 –   Liderii Israelului, Greciei şi Ciprului au semnat un acord, la Atena, pentru construirea unui gazoduct submarin care va permite exportul din sud-estul Mediteranei spre Europa Continentală.

Potrivit analiştilor, 2020 ar trebui să fie pentru cele 3 ţări un an al cooperării fructuoase, Gazoductul EstMed, cu o lungime de 1.900 de kilometri, fiind destinat să furnizeze o sursă alternativă de gaz pentru ţările europene care depind în mare măsură de gazul furnizat de Rusia.

Premierul Benjamin Netanyahu a discutat, la Atena, cu omologul său grec, Kyriakos Mitsotakis, și președintele Ciprului, Nikos Anastasiades, inclusiv despre cooperarea trilaterală în domeniul energiei, cu ocazia celui de al șaptelea summit Israel – Grecia – Cipru.

Decizia de a semna un acord pentru construirea gazoductului EstMed deschide un nou capitol de cooperare care s-a consolidat în ultimul deceniu. Parteneriatul se bazează pe interesele comune ale celor trei țări și valorile comune. Sursa:romania-actualitati.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.