Acasă Anchete Căile Ferate Franceze păgubite cu un milion de euro de hoții de...

Căile Ferate Franceze păgubite cu un milion de euro de hoții de fier. Ancheta ajunge și în România

DISTRIBUIȚI
sursa foto: Europol

153364– 17022020 – O grupare de hoți de fier, a cărei activitate infracțională a păgubit compania națională de căi ferate franceză (SNCF) cu o sumă estimată la un milion de euro, a fost destructurată săptămâna trecută în urma unei ample operațiuni care a avut loc pe teritoriul României.

Astfel, la 12 februarie a.c., sub cordonarea Europol, în patru regiuni ale României au avut loc 16 percheziții domiciliare, în urma cărora o persoană a fost arestată, iar altele trei – plasate sub control judiciar. Perchezițiile din România au legătură cu o acțiune similară care a avut loc în Franța în octombrie 2019, și în urma căreia au fost arestați alți 9 membri ai rețelei. Ancheta, realizată timp de un an de Jandarmeria Franceză (Gendarmerie Nationale) și Poliția Națională Română (IGPR), a vizat investigarea a 57 de furturi (1.000 de componente metalice ale locomotivelor care cântăresc 38 de tone) comise de membrii grupării.

În urma perchezițiilor, a fost confiscată suma de 10.000 de euro numerar și au fost ridicate probe, considerate importane în cadrul anchetei desfășurată de autoritățile franceze. Anchetatorii au fost sprijiniți de Europol cu expertiză analitică și a trimiterea, pe teren, în România, a unui expert care a sprijinit anchetatorii cu verificarea încrucișată a datelor, inclusiv cu bazele de date ale organismului european.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.