Acasă Externe Avertizare timpurile lansată de Europol privind folosirea dispozitivelor de urmărire Bluetooth pentru...

Avertizare timpurile lansată de Europol privind folosirea dispozitivelor de urmărire Bluetooth pentru geolocalizare

DISTRIBUIȚI

170777 – 12122023 –  Europol anunță că în ultimii ani a observat creșterea folosirii dispozitivelor de urmărire Bluetooth în crima organizată.

Trackerele Bluetooth sunt dispozitive mici concepute pentru a ajuta oamenii să găsească obiecte personale (chei, genți, vehicule etc.). Acestea pot fi atașate unui obiect și conectate wireless la telefonul mobil sau tableta proprietarului.

Infractorii au adoptta rapid tehnologii noi și emergente, dar le folosesc pentru a-și atinge obiectivele criminale. Europol a constatat că infractorii care folosesc din ce în ce mai mult aceste dispozitive pentru geolocalizarea mărfurilor ilicite.

Majoritatea cazurilor raportate la Europol se referă la contrabanda cu cocaină. Frecvent, dispozitivele de urmărire au fost descoperite transporturile de cocaină mascate în containerele cu produse alimentare.

Pe baza capacităților tehnologice ale trackerelor Bluetooth și a informațiilor partajate cu Europol, se confirmă că traficanții de droguri le folosesc pentru a urmări tranzitul mărfurilor ilicite. Prin intermediul trackerelor, încărcătura poate fi urmărită după sosirea în porturi și mai departe pe drum către locații de depozitare de pe piețele europene. Ele sunt probabil folosite și pentru a localiza transporturile ilicite la sosirea în porturi.

Pentru a avertiza cu privire la utilizarea greșită a acestei tehnologii, Europol a emis o notificare de avertizare timpurie restricționată tuturor statelor membre ale UE, precum și o versiune publică.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.