Acasă Social ANOFM va organiza în luna iunie 67 de programe gratuite de formare...

ANOFM va organiza în luna iunie 67 de programe gratuite de formare profesională

DISTRIBUIȚI

 154744 – 25052020 – Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă va implementa în luna iunie, la nivel național, 67 de programe gratuite de formare profesională.

Cele mai multe locuri disponibile se regăsesc în cadrul programelor de formare pentru următorele profesii: inspector (referent) resurse umane – 126 persoane, lucrător în comerț  – 76 persoane, operator introducere validare și prelucrare date – 70 persoane, instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze  – 67 persoane, contabil – 56  persoane, frizer – 56 persoane, lucrător în structuri pentru construcții – 56 persoane, manichiurist, pedichiurist – 42 persoane, cofetar- patiser – 39 persoane, comunicare în limba engleză – 39 persoane.

”În ultimele luni, ne-am concentrat pe implementarea măsurii de acordare a șomajului tehnic. Ne-am străduit ca banii să ajungă cât mai rapid la oameni și suntem bucuroși să vedem în această perioadă că mare parte a contractelor de muncă au fost reactivate și primim semnale că acest trend va continua și în perioada următoare. Asta ne demonstrează că măsura șomajului tehnic a fost una bună, care i-a ajutat pe români să-și păstreze locurile de muncă, facilitând totodată o relansare economică rapidă. Acum, datoria noastră este să privim spre viitor și să implementăm noi măsuri care să sprijine piața muncii. ANOFM organiza și înainte de criza sanitară programe gratuite de formare profesională, însă ele au devenit cu atât mai importante în această perioadă. Ne-am luat toate măsurile de protecție necesare, iar cursurile vor putea fi urmate inclusiv online. Tocmai de aceea, îi încurajez pe toți cei care doresc să se specializeze într-un anumit domeniu, să se înscrie cu încredere la programele ANOFM de formare profesională”, a declarat Victor Picu, președinte al ANOFM.

Judeţele în care, în luna iunie 2020, se vor organiza cele mai multe cursuri, cu număr mare de participanţi, sunt Vrancea (252), Dâmbovita (182) și Prahova (106).

În perioada stării de alertă, pregătirea teoretică și pregătirea practică pentru cursurile de formare profesională se pot organiza atât online, cat şi în conformitate cu prevederile din dosarul de autorizare, cu respectarea măsurilor pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi a celor pentru asigurarea desfăşurării activităţii la locul de muncă în condiţii de securitate şi sănătate în muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.