Acasă Social Peste 87.000 de persoane cu vârsta peste 45 de ani încadrate prin...

Peste 87.000 de persoane cu vârsta peste 45 de ani încadrate prin ANOFM în anul 2023

DISTRIBUIȚI

 168164 – 01022024 – În cursul anului 2023, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a facilitat încadrarea în muncă a unui număr de 87.593 de persoane cu vârsta de peste 45 de ani, număr ce reprezintă 46,09% din totalul de 190.039 de persoane angajate la nivel național prin ANOFM. Remarcabil este faptul că, din acest segment, 26.916 persoane sunt în grupa de vârstă de peste 55 de ani, evidențiindu-se astfel susținerea pe care ANOFM o oferă integrării profesionale a cetățenilor cu șanse scăzute de acces pe piața muncii.

Președintele ANOFM, Florin Cotoșman, subliniază importanța serviciilor personalizate oferite de agenție: „Conștienți de provocările specifice cu care se confruntă această categorie de vârstă în procesul de angajare, ne dedicăm dezvoltării și implementării de strategii și programe adaptate, menite să faciliteze accesul la noi oportunități de muncă. Serviciile noastre sunt diversificate și meticulos adaptate pentru a răspunde nevoilor fiecărui individ care solicită suportul nostru.”

Pentru accesul la aceste servicii, ANOFM reamintește că înregistrarea în evidențele instituției este esențială. O proporție semnificativă din succesul în ocuparea forței de muncă este reprezentată de activitățile de informare și consiliere profesională, cursurile de formare profesională și serviciile de mediere a muncii. În particular, bursele locurilor de muncă au avut un rol important, facilitând întâlnirea directă între cererea și oferta de forță de muncă. În acest sens, agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă au organizat, și în 2023, atât burse generale, cât și burse personalizate, în funcție de cerințele pieței muncii.

Subliniem faptul că, ANOFM oferă, fără discriminare, sprijin tuturor persoanelor înregistrate în evidențele instituției pentru ca acestea să-și poată valorifica la maximum potențialul profesional și pentru a se integra cât mai rapid pe piața muncii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.