Acasă Politic 20 de ani de la semnarea Declarației de la Varșovia

20 de ani de la semnarea Declarației de la Varșovia

DISTRIBUIȚI

 155328 – 26062020 – Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu va găzdui vineri, 26 iunie 2020, Conferința aniversară a Comunității Democrațiilor, desfășurată în sistem videoconferință, în contextul exercitării Președinției române a Comunității Democrațiilor (2019-2021). Conferința de nivel înalt marchează împlinirea a 20 de ani de la semnarea Declarației de la Varșovia, documentul fondator al Comunității Democrațiilor.

Invitatul special al evenimentului va fi fostul secretar de Stat american și fondator al Comunității Democrațiilor, Madeleine K. Albright. De asemenea, la conferința găzduită de ministrul român al afacerilor externe vor participa reprezentanți de nivel înalt ai celor 29 de state ale Consiliului Guvernator, forul de conducere al Comunității Democrațiilor, precum și ai unor foruri internaționale promotoare ale democrației și drepturilor omului, ai unor organizații regionale și ai societății civile.

Comunitatea Democrațiilor este o platformă interguvernamentală inițiată în anul 2000, prin andosarea de către 106 state a Declarației de la Varșovia. Comunitatea Democrațiilor se evidențiază, în comparație cu celelalte formate de cooperare care abordează tema democrației, prin faptul că acordă o atenție exclusivă acestui subiect, creând o platformă care încurajează schimbul de bune practici, discuții deschise și sprijin reciproc între state.

România asigură Președinția Comunității Democrațiilor în perioada septembrie 2019 – septembrie 2021, având ca principale obiective, printre altele, facilitarea implicării tinerilor în procesele democratice, promovarea democrației pe plan global, ca unic sistem care garantează prosperitatea și dezvoltarea durabilă, precum și relația dintre procesele democratice și tehnologia informației.

La 13 februarie 2020, România a găzduit reuniunea Consiliului Guvernator al Comunității Democrațiilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.