Acasă Externe Agenda Europeana Un miliard de euro pentru Fondul european pentru dezvoltare durabilă

Un miliard de euro pentru Fondul european pentru dezvoltare durabilă

DISTRIBUIȚI

 154865 – 03062020 –  Ca parte a pachetului revizuit privind bugetul UE pe termen lung pentru perioada 2021-2027, Comisia Europeană a propus un buget de 118,2 miliarde de euro pentru acțiuni externe, suplimentat cu o sumă de 15,5 miliarde de euro pentru a-și sprijini partenerii în eforturile de redresare de pe urma pandemiei de COVID-19, conform rolului Uniunii Europene de actor global mai puternic.

Din actualul buget al UE este prevăzută o altă sumă de un miliard de euro pentru Fondul european pentru dezvoltare durabilă (FEDD), pentru un răspuns imediat la criză, totalul fondurilor suplimentare fiind de 16,5 miliarde de euro. Din cele 118,2 miliarde de euro (în prețurile din 2018, echivalentul a 132,6 miliarde de euro în prețuri curente), principalul instrument, ”Instrumentul de vecinătate, cooperare pentru dezvoltare și cooperare internațională” (NDICI), va beneficia de 86 miliarde de euro (96,4 miliarde de euro în prețuri curente), inclusiv 10,5 miliarde de euro din noul Instrument european de redresare (”ext Generation EU”).

Bugetul pentru ajutor umanitar va crește cu 5 miliarde de euro datorită acestui nou instrument, ajungând  la 14,8 miliarde de euro (16,5 miliarde dee euro în prețuri curente). În ceea ce privește asistența pentru preaderare, Comisia menține suma de 12,9 miliarde de euro (14,5 miliarde de euro în prețuri curente) pentru următorul cadru financiar multianual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.