Acasă Social Programul Național pentru Protecția Consumatorilor de Cultură

Programul Național pentru Protecția Consumatorilor de Cultură

DISTRIBUIȚI

 156112 – 20082020 –   InfoCons lanseaza astazi,  Programul National pentru Protectia Consumatorilor de Cultura, program care are drept scop sustinerea si promovarea tuturor artistilor romani, indiferent de forma de exprimare.

Cresterea gradului de educare si informare a cetateanului consumator cu privire la operele de arta realizate de catre artistii romani prin constientizarea acestora in cee ace priveste  drepturile si obligatiile consumatorilor in momentul achizitionarii operelor de arta cat si protejarea artistilor plastici din punctul de vedere al legislatiei nationale si europene din domeniul artei, toate acestea formand valorile culturale nationale.

Prin intermediul Programului National pentru Protectia Consumatorilor de Cultura, InfoCons isi propune recunoasterea artistilor romani cat si a autenticitatii operelor acestora, acest program avand si conotatie de combatere a contrafacerii operelor de arta.

In cadrul Programului vor fi sprijiniti artistii romani in vederea accesarii pe diferite piete terte atat cele de la nivelul Uniunii Europene cat si din afara acesteia , din perspectiva protectiei consumatorilor. Lucrarile artistilor plastici trebuie promovate atat la nivel national cat si international pentru recunoasterea muncii lor.

InfoCons in cadrul acestui Program va acorda sprijin prin consilierea si informarea in ceea ce priveste participarea artistilor plastici la diferitele evenimente la nivel international din perspectiva problematicii protectiei consumatorilor, locatii unde ajung lucrarile acestora.

Un demers semnificativ realizat in cadrul Programului National pentru Protectia Consumatorilor de Cultura a fost  implementarea “Campaniei o9atitudine pentru cultura! 100 ani de Romania!”, campanie de promovare a artistilor plastici romani care au realizat tablouri cu imagini din Primul Razboi Mondial. Imaginile cu tablourile acestora au fost promovate la nivel national in cadrul institutiilor publice.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.