Acasă Politic Întrevederea prim-ministrului interimar, Nicolae-Ionel Ciucă, cu ministrul afacerilor externe al Republicii Macedonia...

Întrevederea prim-ministrului interimar, Nicolae-Ionel Ciucă, cu ministrul afacerilor externe al Republicii Macedonia de Nord, Bujar Osmani

DISTRIBUIȚI

157598 – 16122020 –   Prim-ministrul interimar, Nicolae-Ionel Ciucă, a avut astăzi o întrevedere cu ministrul afacerilor externe din Republica Macedonia de Nord, Bujar Osmani, cu ocazia vizitei acestuia la București.

Cu acest prilej, au fost abordate aspecte legate de relația bilaterală, aderarea Republicii Macedonia de Nord la UE și cooperarea în cadrul NATO. Discuțiile au reconfirmat stadiul foarte bun al relațiilor bilaterale, precum și perspectivele de consolidare a acestora, cu sublinierea potențialului ridicat de cooperare în domeniul economic.

În ceea ce privește agenda europeană, prim-ministrul interimar Nicolae-Ionel Ciucă a reafirmat poziția României de susținere a politicii de extindere, politică cheie a UE, cu reală putere de transformare și cu beneficii privind stabilitatea și securitatea în vecinătatea directă. „România va continua să fie un susținător activ și vocal al Republicii Macedonia de Nord în parcursul său european”, a precizat premierul interimar.

În acest sens, România va susține oportunitatea organizării, cât mai curând posibil, a unei Conferințe Interguvernamentale UE – Republica Macedonia de Nord privind începerea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană a acestei țări.

De asemenea, prim-ministrul interimar, Nicolae-Ionel Ciucă, a salutat aderarea formală a Republicii Macedonia de Nord la NATO și a evocat perspectivele unei cooperări cât mai strânse în cadrul Alianței. Totodată, premierul interimar și-a exprimat speranța că, odată depășite dificultățile legate de pandemie, vor fi consolidate și extinse schimburile economice și comerciale dintre cele două state.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.