Acasă Politic Raluca Turcan: Guvernul pregătește un proiect prin care bugetarii să se poată...

Raluca Turcan: Guvernul pregătește un proiect prin care bugetarii să se poată pensiona la 70 de ani

DISTRIBUIȚI

158570 – 28022021 – Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat că Guvernul nu intenționează să mărească vârsta de pensionare, dar că lucrează la un proiect de lege care să dea posibilitatea angajaților de la stat să poată munci până la 70 de ani dacă doresc, fără să mai fie nevoie să obțină acordul șefului instituției.

„Guvernul pregătește un proiect prin care angajații în sistemul public care își doresc să muncească mai mult să aibă opțiunea de a se pensiona la 70 de ani. Vârsta standard de pensionare rămâne însă 65 de ani. Aceasta este o oportunitate pe care noi o acordăm angajaților din sistemul public”, a declarat Raluca Turcan la emisiunea „Insider Politic”, de la Prima TV.

O astfel de prevedere există în Codul administrativ, dar angajații pot rămâne în funcție doar dacă au acordul șefului ierarhic superior. Raluca Turcan susține că proiectul de lege va anula această prevedere.

„Aceasta este diferența, dacă până acum puteai să faci lucrul acesta de la an la an, cu acordul șefului de instituții, ceea ce era o sursă de abuz, într-o formă sau alta, prin proiectul nostru de lege, în momentul în care ajungi la vârsta de pensionare și optezi să te pensionezi la 70 de ani, contractul tău de muncă merge mai departe”, a precizat Raluca Turcan.

Cele trei principii pe care va fi construită legea vor fi: posibilitatea de a lucra până la 70 de ani, interdicția cumulului pensie-salariu de la stat și pensionarii care vor să se întoarcă la muncă să o poată face. Sursa: g4media.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.