Acasă Externe Agenda Europeana Demersuri în Parlamentul European pentru renunțarea la schimbarea sezonieră a orei

Demersuri în Parlamentul European pentru renunțarea la schimbarea sezonieră a orei

DISTRIBUIȚI

158974– 26032021 – Comisia pentru transport şi turism (TRAN) din Parlamentul European solicită Consiliului UE să urgenteze procedurile pentru renunțarea la schimbarea sezonieră a orei.

În martie 2019, Parlamentul European a votat pentru a pune capăt practicii de ajustare a ceasurilor cu o oră, în primăvară și toamnă, începând din acest an.

Cu toate acestea, Consiliul UE nu are încă stabilită, după doi ani de analiză, o poziție comună, precizează un comunicat de presă al Comisiei TRAN.

„Este important să ascultăm cererea cetățenilor noștri de a nu mai schimba ora. 4,6 milioane de persoane au răspuns la consultarea publică cu privire la această problemă (…) Se estimează că 20% din populație suferă de probleme fizice sau mentale care au legătură cu schimbarea orei. Acestea sunt adesea grupuri vulnerabile în societate, cum ar fi copii, vârstnici și bolnavi cronici” a declarat Johan Danielsson (grupul S&D), raportorul Parlamentului.

În prezent, trecerea la ora de vară se face în ultima duminică din martie, iar la ora de iarnă, în ultima duminică din octombrie. sursa:g4media.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.