Acasă Cultura/Media ”Valea Almăjului, istorie, trecut, prezent și viitor!”

”Valea Almăjului, istorie, trecut, prezent și viitor!”

DISTRIBUIȚI

158626 – 03032021 – Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș și Cercul Militar Caransebeș au organizat în zilele de 24 și 25 februarie 2021 un nou eveniment pentru promovarea obiectivelor turistice și istorice de pe Clisura Dunării și Valea Almăjului. Evenimentul s-a desfășurat în cadrul proiectului intitulat ”Valea Almăjului, istorie, trecut, prezent și viitor!”.

Pe Clisura Dunării au fost prezentate de către managerul muzeului, dr. Dacian Rancu, mănăstirile sârbești de la Cusic, Zlatița, Baziaș, Biserica Albă Serbia (de pe malul românesc) și prima Cale ferată de pe teritoriul României, Baziaș-Oravița. Dacian Rancu a mai prezentat și cetățile dacice de la Palanaschibreg și Divic, locul unde Muzeul Banatului Montan din Reșița în colaborare cu Muzeul din Caransebeș au efectuat săpături sistematice.

Pe Valea Almăjului au fost prezentate mai multe obiective: cascada Cârșa, Cascada Bigăr, Colecția de arheologie și etnografie de la Șopotul Vechi și Mănăstirea Almăjului.

Cu ocazia Zilei Forțelor terestre ale Armatei României, Sf Muc. Gheorghe Muzeul din Caransebeș propune organizarea unei expoziții de fotografii care să prezinte, în cea mai mare parte, activitatea generalilor bănățeni.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.