Acasă Politic Deputatul Gianina Șerban crede că Guvernul trece peste Constituție când vine vorba...

Deputatul Gianina Șerban crede că Guvernul trece peste Constituție când vine vorba despre vaccinare

DISTRIBUIȚI
foto:ropres.ro

 159568 – 12052021 – Gianina Șerban, deputat AUR de Ilfov, a atras atenția colegilor, în special reprezentanților coaliției de guvernare, asupra unor probleme grave cu care se confruntă românii, susținând că ”acțiunile guvernului trec pragul legalității, încălcând Constituția, legea fundamentală a României” când vine vorba de vaccinare.

Șerban constată că ”guvernul nu ne spune că acest act medical este obligatoriu, însă șantajul la care este supus poporul român denotă clar că obligativitatea vaccinării există. Normalitatea pe care am avut-o și o vrem cu toții nu constă în discriminare pe niciun criteriu, nici măcar medical. Anul trecut ne spuneați că avem libertate cu toții, însă când drepturile unora lezează drepturile altora, apare o situație ce trebuie aplanată, rezolvată”.

Șerban: ”Constituția României, în articolul 16, aliniatul (1), prevede că cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări. Mă întreb în ce calitate guvernul permite încălcarea gravă a Constituției? Sunteți mai presus de legea fundamentală a țării? În conformitate cu afirmația în care ni s-a spus că avem drepturi atât timp cât nu încalcă drepturile celorlalți, iar un cetățean vaccinat este purtător de virus și poate fi un pericol pentru o persoană nevaccinată, puteți explica cum îl veți proteja pe cetățeanul sănătos? Îl veți vaccina și îi veți inocula virusul? Dacă accesul celor care nu s-au vaccinat va fi interzis în locații publice, mă întreb cum își vor achita aceștia taxele și impozitele dacă nu au posibilitatea să o facă electronic? Le veți impune un test și îl veți și suporta din bugetul de stat? Ați spus că va fi implementat un sistem electronic de verificare a calității de vaccinat/nevaccinat. În 30 de ani nu s-a finalizat nicio centralizare digitală a multor probleme care ar scăpa românii de birocrație, să le ofere adevărată relaxare. Care e ajutorul real al acestui sistem pe care doriți să-l implementați? Un control ulterior al fiecărui cetățean îl ajută pe acesta să trăiască fericit? Unde sunt libertatea și egalitatea, aceste principii consfințite de Constituție?”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.