Acasă Social „Ziua Porților Deschise – Împarte-ți ziua cu părinții la Camera Deputaților”

„Ziua Porților Deschise – Împarte-ți ziua cu părinții la Camera Deputaților”

DISTRIBUIȚI

 159806 – 27052021 – Camera Deputaților își deschide porțile marți, 1 iunie, cu ocazia Zilei Copilului. „Între orele 10.00 – 16.00,  instituția va putea fi vizitată gratuit, accesul fiind permis pe la intrarea C1.

Cei interesați vor avea posibilitatea să vadă sălile în care se desfășoară activitatea parlamentară, respectiv “I.I.C. Brătianu”, „Take Ionescu”, „Unirii”, „Al. I. Cuza”, „I.G.Duca”, „Mihai Viteazul”, Cabinetul președintelui Camerei Deputaților, sala de plen, Galeria presei, Galeria de onoare, „Nicolae Iorga” și “Nicolae Bălcescu”. De asemenea, Camera Deputaților va amenaja, pe peluza de la intrarea principală, 6 terenuri de badminton pentru copiii care îndrăgesc acest sport.

Pe parcursul zilei, vor fi organizate prezentări ale tradițiilor militare și simulări ale mânuirii armelor, susținute de “Tradiția militară”, cea mai veche asociaţie de reconstituire istorico-militară a secolelor XIX-XX din România, care reprezintă ţara noastră la Uniunea Europeană a Asociaţiilor Istorico-Militare şi a participat la numeroase manifestări specifice, atât în ţară, cât şi în străinătate.

De asemenea, Jandarmeria Română va prezenta copiilor 2 echipaje canine și 4 echipaje ecvestre, iar mașinile de intervenție pe care le folosesc reprezentanții instituției vor putea fi vizitate cu această ocazie. Copiii și însoțitorii acestora vor putea vedea jandarmi în ținute de epocă (1918 – 1950), precum și o expoziție a Jandarmeriei Române cu uniforme din perioada 1918 – 2020.

Poliția Capitalei le propune participanților o întâlnire cu reprezentanții mai multor echipaje de intervenție rapidă, de poliție rutieră (autoturisme și motociclete), și de criminalistică, acestea din urmă dorind să organizeze, împreună cu cei mici, jocuri de-a detectivii, sub forma unei experiențe educative utile.

La eveniment va fi prezentă și Biblioteca Națională a României, cu un stand de carte pentru cei mici.

Prezentarea locațiilor pentru copii și însoțitorii acestora se va face de către ghizii Centrului internațional de conferințe care, alături de angajații prezenți, vor oferi detalii despre arhitectura sălilor incluse în traseul de vizitare și despre specificul activităților parlamentare.

Traseul de vizitare va fi marcat și delimitat, în conformitate cu măsurile legale care se aplică pe durata stării de alertă pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID – 19, vizitatorii având obligația să poarte masca de protecție pe toată durata vizitei.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.