Acasă Politic Bogdan Aurescu la reuniunea specială a miniștrilor de Externe din statele membre...

Bogdan Aurescu la reuniunea specială a miniștrilor de Externe din statele membre ale NATO

DISTRIBUIȚI

 159864 – 01062021 – Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu va participa, marți, 1 iunie 2021, la reuniunea specială a miniștrilor afacerilor externe din statele membre NATO, organizată în format video-conferință.

Agenda reuniunii se va concentra pe pregătirea Summitului NATO din 14 iunie. Astfel, miniștrii de Externe aliați vor avea un schimb substanțial de opinii pe marginea deciziilor pachetului NATO 2030, ce urmează a fi adoptate la reuniunea liderilor aliați. Alte teme de interes care vor fi abordate se referă la evoluțiile mediului de securitate, amenințările generate de Rusia, respectiv viitorul relației NATO-Afganistan.

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va puncta obiectivele României în perspectiva Summitului NATO, reiterând angajamentul țării noastre pentru rezultatele procesului de reflecție NATO 2030, precum și pentru adoptarea unui nou Concept Strategic al Alianței. Totodată, ministrul Bogdan Aurescu va pleda pentru consolidarea posturii de descurajare și apărare aliate pe întreg Flancul Estic, având în vedere recentele evoluții de securitate din regiune. De asemenea, va informa cu privire la inaugurarea astăzi, la București, a Centrului Euro-Atlantic pentru Reziliență, contribuție strategică practică a României la consolidarea rezilienței NATO, a aliaților, dar și a UE și a statelor membre, respectiv a partenerilor celor două organizații.

Reuniunea din 1 iunie 2021 este a treia întâlnire a miniștrilor de externe aliați din acest an, după cea în format externe-apărare din 14 aprilie 2021 (format videoconferință) și prima reuniune cu prezență fizică desfășurată la Cartierul General din Bruxelles pe 23-24 martie 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.