Acasă Externe UNICEF cere țărilor bogate să doneze Africii vaccinuri anti-COVID

UNICEF cere țărilor bogate să doneze Africii vaccinuri anti-COVID

DISTRIBUIȚI

 159901 – 04062021 –  UNICEF îndeamnă țările cele mai bogate din lume să doneze o cincime din numărul total al dozelor de vaccinuri împotriva COVID-19 către 18 națiuni africane care rămân fără stocuri, în contextul în care producătorii de vaccinuri nu fac față cererilor.

Corespondentul BBC transmite că acestă situație privind lipsa de vaccinuri se datorează, în principal, crizei din India, deoarece Institutul Serum, principalul producător local de vaccinuri, a redirecționat producția de doze către uzul intern.

UNICEF dorește ca statele din cadrul G7, alături de cele din Uniunea Europeană, să doneze 20 la sută din cantitatea de doze de vaccin în lunile iunie, iulie și august, pentru a ajuta la acoperirea deficitului de seruri.

Săptămâna aceasta, multe națiuni bogate au promis alte 2,4 miliarde de dolari pentru a aduce vaccinuri în țări mai sărace, însă în contextul în care producătorii nu fac față cererilor de vaccinuri, iar când câteva state bogate dețin o partea atât de mare din numărul de total de vaccinuri disponibile, săracii lumii rămân ultimii care vor fi vaccinați. Sursa: Romania – actualitati.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.