Acasă Externe Agenda Europeana Uniunea Europeană oferă Chinei vaccinuri anti-COVID

Uniunea Europeană oferă Chinei vaccinuri anti-COVID

DISTRIBUIȚI

 167572 – 04012023 – După ce China a anunțat la politica ”zero-COVID”, numărul cazurilor de infectări cu SARS-CoV 2 a crescut alarmant.

Potrivit Agerpres, care citează un purtător de cuvânt, comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, i-a contactat pe omologii chinezi pentru a le oferi sprijinul UE. ”Este vorba atât despre expertiză de sănătate publică, cât şi despre donaţii ale unor vaccinuri adaptate la variante”, scrie sursa citată. Reprezentantul CE nu a precizat numărul de doze oferite de UE şi nici cine este producătorul lor.

Comitetul de Securitate Sanitară al Uniunii Europene a anunțat, potrivit Reuters, că statele membre ale UE au convenit asupra unei „abordări coordonate” a situației în schimbare privind COVID-19, adăugând că aceasta include implicații pentru creșterea călătoriilor din China.

Comisarul Stella Kyriakides a declarat că comitetul a lucrat la măsuri specifice, inclusiv testarea înainte de plecare pentru călătorii din China, a intensificat monitorizarea apelor uzate și a sporit supravegherea internă.

Discuțiile cu privire la întâlnirea de răspuns politic integrat la criză (IPCR) vor continua miercuri.

Întrebată dacă Beijingul va accepta oferta UE, purtătoarea de cuvânt a Ministerului chinez de Externe Mao Ning a evitat un răspuns direct, declarând pentru Reuters că ratele de vaccinare din China şi capacităţile de tratament au continuat să crească şi că proviziile necesare (de echipamente, vaccinuri şi medicamente n.r.) sunt ”adecvate”.

Ea a mai precizat că Beijingul este deschis ”pentru consolidarea solidarităţii şi cooperării cu comunitatea internaţională” pentru a răspunde provocărilor pandemice, dar a precizat şi că ”poate satisface cererea oricui va dori să se vaccineze”.

Până în prezent Beijingul a optat să folosească doar vaccinuri produse în China – vaccinuri cu virus inactivat, nu de tipul celor mARN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.