Acasă Cultura/Media Expoziţie de fotografie „Curtea de Argeş – retrospectivă”, cu imagini din arhiva...

Expoziţie de fotografie „Curtea de Argeş – retrospectivă”, cu imagini din arhiva istorică AGERPRES

DISTRIBUIȚI

160850 – 13082021 – Expoziţia de fotografie “Curtea de Argeş – retrospectivă”, cu imagini din arhiva istorică AGERPRES, a fost vernisată, joi, 12 august 2021, în Sala Basarabilor de la Muzeul Municipal Curtea de Argeş.

Expoziţia cuprinde 30 de imagini din Curtea de Argeş, cele mai vechi, în care apare mănăstirea ctitorită de Neagoe Basarab, datând din anul 1938. Mai sunt prezentate imagini de la vizita patriarhului Alexei al Rusiei din 1947 şi de la vizita regelui Mihai din 1992, precum şi fotografii realizate în diferite zone ale oraşului în perioada comunistă.

Cele mai recente fotografii au fost realizate la ceremoniile funerare ale reginei Ana şi regelui Mihai.

Vreau să lăsăm aceste imagini, să le dăm mai departe, pentru că sunt imagini, precum cele cu patriarhul Alexei al Rusiei din 1947, care pentru mine au fost o foarte mare surpriză. (…) Fiind bine informat, nu s-a dus doar la mănăstire, s-a dus şi la cel mai important monument de arhitectură medievală românească, biserica Sfântul Nicolae Domnesc”, a spus consilierul local Ştefan Dumitrache, fost director al Muzeului Municipal Curtea de Argeş.

Actualul director al instituţiei muzeale, Gabriel Moisescu, a apreciat valoarea istorică a imaginilor din arhiva AGERPRES, lansând şi o provocare pentru o nouă colaborare.

Sunt sigur că aveţi în arhivă, avem şi noi câteva, imagini despre Transfăgărăşan. Cred că ar fi interesant să facem şi o expoziţie cu Transfăgărăşanul”, a spus Gabriel Moisescu.

Vizitatorii pot admira şi o serie de fotografii din arhiva Muzeului Municipal Curtea de Argeş, realizate în perioada interbelică.

Expoziţia, realizată de Agenţia Naţională de Presă AGERPRES şi Muzeul Municipal Curtea de Argeş, poate fi vizitată până pe 7 septembrie.

AGERPRES își îndeplineşte în continuare misiunea de a informa prompt, corect şi obiectiv, oferind presei din România și de peste hotare posibilitatea de a se conecta în permanență la materiale jurnalistice echidistante și corecte, precum și la proiecte editoriale speciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.