Acasă Cultura/Media Conferință AGERPRES – Era AI, inovații șiprovocări digitale în era jurnalismului contemporan

Conferință AGERPRES – Era AI, inovații șiprovocări digitale în era jurnalismului contemporan

DISTRIBUIȚI

171642 – 25032024 – La 135 de ani de la înfiinţarea primei agenţii de presă române, Agenţia Naţională de Presă AGERPRES organizează în data de 27 martie 2024, în parteneriat cu Biblioteca Centrală Universitară ”Carol I” din București, Conferinţa “AGERPRES 135: Era AI, inovații și provocări digitale în jurnalismul contemporan”.

Conferința va fi completată de o expoziţie fotografică cu imagini de la cele mai importante evenimente de unde AGERPRES a transmis, fotografii de arhivă, cu o reală valoare istorică. Cu sprijinul Romfilatelia, va fi prezentat și un produs filatelic dedicat aniversării AGERPRES.

Conferința va avea loc în Aula Bibliotecii Centrale Universitare ”Carol I” din București, începând cu ora 10:00, iar vernisajul şi prezentarea produsului filatelic, în foaierul aulei, la ora 11.30.

”Din 1889, Agenţia Naţională de Presă scrie istorie în fiecare zi. Zeci de corespondenţi au transmis de-a lungul anilor de la evenimente din ţară, dar şi de peste hotare, agenţia adunând milioane de relatări din toate domeniile şi colectând mărturii prin peste 4,5 milioane de fotografii care prezintă lumea şi viaţa aşa cum sunt.

Totodată, suntem, de atunci, principala sursă de informare pentru cetăţenii şi instituţiile din țară, dar şi cea mai importantă sursă de ştiri despre România, în exterior.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES continuă să actualizeze lumea şi să ofere informaţii echilibrate, cu caracter imparţial.

Avem o istorie care ne onorează și privim la viitor cu încredere, devotament și motivație pentru evoluție”, se arată în comunicatul instituției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.