Acasă Social Aparare Reuniunea Comisiei mixte româno-portugheze, în format virtual

Reuniunea Comisiei mixte româno-portugheze, în format virtual

DISTRIBUIȚI

 161602 – 08102021 –La 7 octombrie, a avut loc reuniunea Comisiei mixte româno-portugheze, dedicată discuțiilor aplicate între departamentele pentru politica de apărare din ministerele apărării ale celor două state. Partea portugheză a fost condusă de Paulo Lourenço, director general pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, la reuniune participând și ambasadorul Republicii Portugheze în România, Teresa Macedo.

Discuțiile au fost deschise de către secretarul de Stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, care a salutat aceste consultări bilaterale, subliniind faptul că ele reprezintă o bună oportunitate pentru a discuta pe marginea modalităților concrete de aprofundare a cooperării româno-portugheze în domeniul apărării, precum și pe teme de actualitate de pe agenda curentă de securitate a NATO și Uniunii Europene.

Au fost transmise felicitări partenerului pentru mandatul de succes al Portugaliei la președinția Consiliului UE în prima jumătate a anului curent. Partea română a exprimat aprecierea pentru angajamentul Portugaliei în implementarea măsurilor de descurajare și apărare dedicate flancului Estic aliat.

Totodată, partea română a subliniat importanța continuării desfășurării în comun a exercițiilor bilaterale și multinaționale, cu beneficiul creșterii interoperabilității și al confirmării angajamentului reciproc, în spiritul solidarității aliate. A fost evidențiată și cooperarea excelentă în ceea ce privește programul major de înzestrare ,,Avion multirol al Forţelor Aeriene Române”, un element central al cooperării româno-portugheze în domeniul apărării.

În încheiere, ambele părți au exprimat convingerea asupra necesității menținerii consistenței cooperării bilaterale în domeniul apărării, atât la nivelul dialogului politico-militar, cât și în termeni practici.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.