Acasă Politic România nu este în situaţia de a intra în război, declară ministrul...

România nu este în situaţia de a intra în război, declară ministrul Apărării, Vasile Dîncu

DISTRIBUIȚI

163280 – 30012022 – Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, exclude varianta unei mobilizări, precizând că România nu este în situaţia de a intra în război, chiar dacă Rusia ar invada Ucraina şi că această ţară nu şi-a mobilizat rezerviştii.

El a precizat că pentru cine vrea să facă Armata statul are mai multe variante şi că revenirea la stagiul militar obligatoriu nu este o opţiune.

Vasile Dîncu a fost întrebat, duminică, la Prima TV, cât de îngrijorat ar trebui să fie că îl cheamă ”la oaste”. “Nu ar trebui să fiţi îngrijorat deloc. În primul rând, pentru că România, ca membră a unui sistem defensiv puternic, cel mai puternic, care este NATO, în acest moment, nu este în situaţia de a intra în război, în orice situaţie în care să zicem Federaţia Rusă, în cel mai prost scenariu, ar intra în Ucraina. A spus-o şi Stoltenberg (secretarul general NATO – n.red.) recent, Tratatul NATO prevede posibilă intervenţie militară doar în cazul ţărilor, dacă este atacată o ţară care este membră a NATO. (…) Ucraina încearcă să devină membră NATO, dar nu are încă acest statut. În al doilea rând, dacă vă uitaţi pe ştirile internaţionale, deşi a fost destul de rară această ştire, Ucraina nu şi-a mobilizat nici ea rezerviştii. Ea este atacată şi nici ea nu şi-a mobilizat rezerviştii, aşa încât nu este cazul în acest moment”, a afirmat ministrul Apărării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.