Acasă Economie România și Serbia – acord care vizează autostrada Timișoara – Belgrad

România și Serbia – acord care vizează autostrada Timișoara – Belgrad

DISTRIBUIȚI

  163371 – 07022022 – Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că a avut o întâlnire de lucru cu partea sârbă, la Moraviţa, despre construirea viitoarei autostrăzi Timişoara-Belgrad, informează Rador.

Grindeanu a precizat că acordul între cele două părţi va fi semnat la sfârşitul lunii martie, pentru a intra în etapele următoare ale proiectului. “Spuneam în urmă cu două săptămâni că mai există câteva lucruri care trebuie să fie depăşite pentru ca proiectul să intre pe făgaşul normal, să putem face licitaţia pentru execuţie şi să intre în etapele următoare. Au fost depăşite, iar în următoarele două săptămâni urmează să se finalizeze acordul bilateral dintre România şi Serbia, astfel încât la vizita mea de la sfârşitul lunii martie – începutul lunii aprilie, pe care o voi avea la Belgrad, să pot semna acest acord bilateral cu omologul sârb, iar ultimele semne de întrebare legate de realizarea acestui proiect să fie înlăturate şi să intrăm în linie dreaptă pentru realizarea lui”, a afirmat Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a garantat că drumul de legătură între cele două oraşe nu va fi unul de tip expres, în partea română, cu câte o bandă pe sens, ci va fi o autostradă.

Valoarea studiul de fezabilitate trece de 14.000.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.