Acasă Social Sanatate Antibiotice Iaşi va începe marţi producţia de pastile cu iod

Antibiotice Iaşi va începe marţi producţia de pastile cu iod

DISTRIBUIȚI

163793 – 07032022 –   Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat, luni, că Antibiotice Iaşi va începe producţia de pastile cu iod, urmând a produce 2,5 milioane de pastile în 48 de ore. Potrivit necesarului realizat de către autorităţi, România are nevoie de 30 de milioane de comprimate. „Nu este vorba despre un panaceu universal, este vorba despre o substanţă care acţionează ţintit la nivelul tiroidei”, a transmis Alexandru Rafila, citat de News.ro.

„Nu cred că o să fie probleme. Aş vrea un lucru să fie clar pentru toată lumea: iodura de potasiu nu este panaceu universal, nu se ia preventiv. Se administrează strict la indicaţie pentru o anumită categorie de persoane”, a mai afirmat Alexandru Rafila.

Ministrul a explicat că, un necesar făcut de către INSP şi Comisia de endocrinologie a Ministerului Sănătății, arată că este vorba despre maximum 30 de milioane de comprimate.

„Ele vor fi duse la direcţiile de sănătate publică, important este să ajungă în cât mai scurt timp la nivelul fiecărei primării. Nu e vorba despre vreun panaceu universal este vorba despre o substanţă care acţionează ţintit la nivelul tiroidei”, a mai afirmat ministrul.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, duminică, la Digi24, despre pastilele de iod, că în momentul de faţă există un numit număr de pastile, care este insuficient, astfel că la nivelul Ministerului Sănătăţii s-a luat legătura cu producătorii de medicamente pentru a completa stocul. Premierul a mai arătat că este vorba de substanţa activă care trebuie să vină în ţară. Despre pericolul nuclear, prim-ministrul a spus că poate spune cu tărie că nu se va ajunge la o astfel de situaţie, şi nici măcar accidental nu trebuie să se ajungă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.