Acasă Politic Alexandru Rafila, susținut de PSD Sector 2 pentru lista la alegerile europarlamentare

Alexandru Rafila, susținut de PSD Sector 2 pentru lista la alegerile europarlamentare

DISTRIBUIȚI

 168242 – 12022024 – Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, şi-a anunţat, duminică, intenţia de a candida la alegerile europene pe listele PSD, candidatura sa fiind aprobată deja de PSD Sector 2. Decizia asupra candidaturii sale va fi luată însă de conducerea națională a partidului, care va aproba lista de candidați pe care îi va susține la europarlamentare. Anterior, în cadrul unui interviu la televiziune, Rafila a respins orice intenție de a candida la președinția României, pentru care nu se consideră suficient de calificat, dar nu a exclus o nouă candidatură pentru Parlamentul României sau chiar pentru Parlamentul European, afirmând că preferă să rămână în activități apropiate de competențele sale și în care are conexiuni externe.

El a precizat că sunt mulţi care visează să meargă la Bruxelles sau în Parlamentul României, dar că „e important să ne gândim de ce facem acest lucru”.

„Am suficient de multă experienţă şi un pic de interrelaţionare internaţională pentru că am avut ocazia să lucrez în diverse zone încât să pot ajuta România din Parlamentul European”, a menţionat Rafila.

Întrebat dacă va renunţa la funcţia de ministru al Sănătăţii, Rafila a răspuns că oricum se termină în curând un ciclu electoral şi va apărea un alt guvern.

„Eu am mai bine de doi ani de când sunt ministrul Sănătăţii şi e bine întotdeauna să poţi să predai ştafeta unor oameni care vin din spate”, a declarat ministrul Alexandru Rafila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.