Acasă Politic Aurescu cere ca UE să înăsprească sancțiunile pentru Rusia și anunță o...

Aurescu cere ca UE să înăsprească sancțiunile pentru Rusia și anunță o Conferință internațională de sprijin pentru Republica Moldova la Berlin

DISTRIBUIȚI

163987 – 21032022  Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a cerut luni ca Uniunea Europeană să înăsprească sancțiunile pentru Rusia și să sporească izolarea acestei țări.

Într-o declarație la Bruxelles înainte de întâlnirea miniștrilor de externe din UE, Aurescu a anunțat organizarea la Berlin, la 5 aprilie, a Conferinței internaționale de sprijin pentru Republica Moldova – o inițiativă în comun cu Franța și Germania pentru sprijnirea Chișinăului în fața afluxului de refugiați de război din Ucraina.

În plus, ministrul român de Externe a declarat că România are disponibilitatea de a găzdui gaz din Republica Moldova, și de a construi, pe termen mediu, un depozit de gaz al Republicii Moldova pe teritoriul României.

”Astăzi trebuie să discutăm despre ce alte măsuri putem lua pentru a veni în sprijinul Ucrainei și cred că, în acest sens, este nevoie să avem disponibilitatea și cât mai multă deschidere față de adoptarea unor noi sancțiuni împotriva Rusiei. În același timp, este important să vedem ce putem face în vederea combaterii propagandei de război și a dezinformării practicate de Rusia în Ucraina și cu privire la conflictul din Ucraina. Totodată, trebuie să vedem ce măsuri pot fi luate pentru a izola și mai mult Rusia în forurile internaționale și, în acest context, salut adoptarea astăzi, de către miniștri, a principiilor privind Rusia și Belarus în forurile multilaterale. Consider că este important să lucrăm și mai mult, împreună, pentru a izola Rusia pe scena internațională”, a spus Aurescu. Sursa:g4media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.