Acasă Politic Majoritatea americanilor susțin eliminarea vizelor pentru români

Majoritatea americanilor susțin eliminarea vizelor pentru români

DISTRIBUIȚI

164146– 31032022 – Think-tank-ul STRATEGIC Thinking Group – Grupul de Gândire Strategică) a inițiat un proiect de cercetare sociologică în Statele Unite ale Americii și în România prin aplicarea unor  sondaje de opinie în cele două țări. Sondajul de opinie din SUA a fost realizat de The Bullfinch Group) în partenriat cu INSCOP Research.

Prezentarea grafică a datelor în limba română poate fi descăcată la: https://www.strategicthinking.ro/wp-content/uploads/2022/03/31.03.22-SONDAJ-Vize-SUA-RO.pdf

Prezentarea grafică a datelor în limba engleză poate fi descărcată la: https://www.strategicthinking.ro/wp-content/uploads/2022/03/31.03.2022-US-Survey-Visa-Waiver-March-2022.pdf.

Opinia americanilor cu privire la eliminarea vizelor pentru cetățenii români
Programul Visa Waiver al Departamentului pentru Securitate Internă din Statele Unite ale Americii permite cetățenilor din 40 de țări să călătorească în SUA în scop de turism sau afaceri pentru o perioadă de 90 de zile fără a avea nevoie de viza.

Cunoscând acest lucru, și fiind întrebați dacă susțin sau nu includerea României, un aliat al SUA care sprijină politicile americane în lume, în programul Visa Waiver care presupune eliminarea vizelor pentru cetățenii români, majoritatea americanilor (53%) au declarat că susțin eliminarea vizelor pentru cetățenii români.  Doar 21% se opun includerii României în programul Visa Waiver,  în timp ce 25% nu și-au format o opinie, fiind nehotărâți.

Raportat la opțiunile politice, cel mai ridicat sprijin pentru eliminarea vizelor pentru români se înregistrează în rândul votanților democrați. Astfel, 57% dintre votanții Partidului Democrat susțin includerea României în programul Visa Waiver, în timp ce 15% se opun, iar 28% sunt nehotărâți.

Jumătate dintre votanții Partidului Republican (50%) susține eliminarea vizelor pentru cetățenii români. 29% se opun eliminării vizelor, iar 21% sunt nehotărâți.

Sprijinul votanților independenți pentru eliminarea vizelor pentru români este similar celui înregistrat la nivelul populației generale. Astfel, 54% dintre votanții independenți susțin includerea României în programul Visa Waiver, în timp ce 21% se opun, iar 25% sunt nehotărâți.

 

.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.