Acasă Externe Președinția CPI a repartizat Camerei preliminare II dosarul Ucraina

Președinția CPI a repartizat Camerei preliminare II dosarul Ucraina

DISTRIBUIȚI

163749 – 032032022 –  Președinția Curții Penale Internaționale (CPI) a repartizat Camerei preliminare II (compusă din judecătorul Antoine Kesia-Mbe Mindua, judecătorul Tomoko Akane și judecătorul Rosario Salvatore Aitala) notificarea procurorului ICC Karim AA Khan QC, înaintată la 1 martie 2022, prin care informează Președinția cu privire investigații în legătură cu presupuse crime de război și crime împotriva umanității petrecute în Ucraina, având în vedere extinderea din ultimele zile a conflictului.

Procurorul a notificat judecătorilor intenția sa de a cere, în temeiul articolului 15 alineatul (3) din Statutul de la Roma, autorizarea investigării presupuse crime de război și crime împotriva umanității comise în contextul conflictului din Ucraina începând cu 21 noiembrie 2013.

Odată ce procurorul își depune cererea în conformitate cu Statutul de la Roma ICC, judecătorii Camerei preliminare II vor decide dacă îl autorizează sau nu să ancheteze situația.

În baza examinării cererii Procurorului și a materialului justificativ, judecătorii vor trebui să analizeze dacă există o bază rezonabilă pentru deschiderea unei anchete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.