Acasă Externe Agenda Europeana Uniunea Europeană ar putea să nu intervină pe piața energetică

Uniunea Europeană ar putea să nu intervină pe piața energetică

DISTRIBUIȚI

163975 – 20032022 – Liderii Uniunii Europene ar putea să se abţină să recomande o intervenţie pe piaţa angro de energie din blocul comunitar, deoarece statele membre au opinii divergente cu privire la cele mai bune opţiuni de răspuns la creşterea preţurilor la electricitate şi gaze, susţin sursele diplomatice consultate de Bloomberg.

În schimb, la summitul lor care va avea loc săptămâna viitoare la Bruxelles, şefii de stat şi de guvern din UE ar putea cădea de acord asupra unor acţiuni imediate pentru refacerea stocurilor de gaze precum şi măsuri urgente pentru a-i ajuta pe consumatori să suporte povara creşterii facturilor la energie, susţin mai mulţi diplomaţi din apropierea discuţiilor.

Energia a devenit principalul subiect pe agenda politică a Europei, după ce cotaţiile la combustibilii fosili au atins valori record, pe fondul îngrijorărilor cu privire la livrările din Rusia, cel mai important furnizor al Europei. Deşi Comisia Europeană a prezentat un set de măsuri vizând reducerea dependenţei de Rusia, guvernele statelor membre sunt supuse la presiuni din partea consumatorilor şi companiilor să îi protejeze de impactul crizei.

 

In continuare pe ziare.com

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.