Acasă Externe Agenda Europeana Va fi accelerat accesul statelor UE care adăpostesc refugiații razboiului din Ucraina

Va fi accelerat accesul statelor UE care adăpostesc refugiații razboiului din Ucraina

DISTRIBUIȚI

 164031 – 24032022 – Comisia Europeană a propus majorarea cu 3,4 miliarde euro a prefinanțării totale din REACT-EU pentru statele membre care primesc și găzduiesc refugiați ai războiului din Ucraina. După adoptarea de către colegiuitori, accesul statelor membre la fonduri pentru infrastructură, locuințe, echipamente și servicii în domeniul ocupării forței de muncă, al educației, al incluziunii sociale, al asistenței medicale și al îngrijirii copiilor va fi accelerat.

Pentru toate statele membre, Comisia propune majorarea prefinanțării de la 11 % la 15 % din tranșa REACT-EU pentru 2021. În plus, pentru statele din prima linie (Ungaria, Polonia, România și Slovacia) și statele membre care au primit cel mai mare număr de persoane din Ucraina în raport cu populația lor națională (peste 1 % între 24 februarie 2022 și 23 martie 2022 – Austria, Bulgaria, Cehia și Estonia), Comisia propune majorarea procentului la 45 %. Această creștere totală a prefinanțării se ridică la 3,4 miliarde euro, care urmează să fie plătite după aprobarea propunerii de către colegiuitori.

Modificările propuse ale Regulamentului privind dispozițiile comune și ale Regulamentului privind Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane (FEAD) trebuie adoptate de către Parlamentul European și Consiliu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.