Acasă Economie Peste 7.200 de cereri, înregistrate la MDLPA pentru programul „Anghel Saligny” –...

Peste 7.200 de cereri, înregistrate la MDLPA pentru programul „Anghel Saligny” – infractructură de bază

DISTRIBUIȚI

164647 – 06052022  – Peste 7.200 de solicitări de finanţare pentru infrastructura de bază au fost înregistrate pentru Programul naţional de investiţii „Anghel Saligny”, cu o valoare totală de 128,3 miliarde de lei, a informat ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila.

El a amintit că prin acest program se alocă 52,5 miliarde de lei pentru infrastructura de bază – apă, canalizare, drumuri şi poduri şi 7,5 miliarde lei pentru infrastructura de gaze.

Criteriile de alocare a sumelor pe judeţe sunt următoarele: 50% – numărul de UAT-uri dintr-un judeţ, 15% – numărul locuitorilor, 15% – necesarul de infrastructură, fiind pentru prima dată când acest indicator apare într-un program de o asemenea amploare, 20% – capacitatea financiară a UAT-urilor însumată la nivel judeţean (impozitul pe venit colectat), dar invers proporţional.

Pentru judeţul Ilfov se vor aloca 794 milioane de lei, care reprezintă suma minimă, iar suma maximă este pentru judeţul Suceava – 1,66 de miliarde de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.