Acasă Economie Premierul Ciucă s-a întâlnit cu delegația Comitetului Economiei Germane pentru Europa de...

Premierul Ciucă s-a întâlnit cu delegația Comitetului Economiei Germane pentru Europa de Est

DISTRIBUIȚI

  165266 – 17062022–  Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a primit ieri, la Palatul Victoria, vizita reprezentanților Comitetului Economiei Germane pentru Europa de Est.

Atât membrii delegației germane, cât și reprezentanții Guvernului au reiterat aprecierea față de colaborarea economică dintre cele două țări, schimburile comerciale româno-germane atingând un prag istoric de 33 de miliarde de euro în ultimul an. În acest context, interesul companiilor germane pentru investiții în România este în continuă creștere, în special datorită stabilității și predictibilității mediului de afaceri românesc.

România oferă toate premisele necesare pentru susținerea investițiilor cu capital autohton și străin, având în vedere conflictul armat din Ucraina și creșterea inflației. Printre subiectele discutate s-au aflat integrarea tinerilor pe piața muncii și dezvoltarea învățământului dual, angajamentul României de a susține Green Deal și tranziția către o energie verde, securitatea flancului estic și digitalizarea administrației publice.

Reprezentanții Comitetului Economiei Germane pentru Europa de Est au felicitat Guvernul României pentru intervențiile rapide și ajutorul umanitar oferit în contextul războiului, afirmând că România este un partener excelent atât pentru statul german, cât și pentru organizațiile internaționale din care țara noastră face parte.

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a reafirmat deschiderea permanentă la dialog cu mediul de afaceri în scopul semnalării domeniilor în care legislația poate fi îmbunătățită și investițiile sprijinite. Reducerea birocrației și digitalizarea instituțiilor publice sunt obiective principale ale acestui Guvern, iar mediul de afaceri este încurajat să participe la realizarea acestor proiecte. Totodată, Guvernul României acționează direct pentru refacerea lanțurilor de aprovizionare și asigurarea securității alimentare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.