Acasă Social Traducere în limba română, în premieră, la liturghia festivă cu ocazia pelerinajului...

Traducere în limba română, în premieră, la liturghia festivă cu ocazia pelerinajului de Rusaliile Catolice de la Şumuleu Ciuc

DISTRIBUIȚI

 165051 – 01062022 – Credincioşii care vor participa, sâmbătă, la marele pelerinaj de Rusaliile Catolice de la Şumuleu Ciuc şi care nu cunosc limba maghiară vor avea acces, în premieră, la traducerea lecturilor din timpul slujbei şi tradiţionalei predici de la finalul liturghiei, relatează Agerpres.

Rectorul bisericii franciscane de la Şumuleu Ciuc, părintele Guia Laurean Hugo, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că traducerea se va face simultan, în căşti, iar decizia a fost luată după ce mai mulţi oameni şi-au exprimat această dorinţă.

„Este ceva nou, pentru că lecturile care vor fi citite, predica spusă de către arhiepiscop va fi tradusă în limba română. Pentru toţi cei care vin, de limba română, vom avea un cort, se pot ataşa acelui semnal şi ei pot auzi în întregime lecturile şi predica în limba română. Am întâlnit această dorinţă, am întâlnit oameni care au cerut şi am zis că ne alăturăm cu mare drag acestei dorinţe”, a afirmat părintele Guia Laurean Hugo.

Acesta a precizat că mottoul din acest an al pelerinajul este „Pace şi bine”, care este şi mottoul Ordinului Franciscanilor, organizator al evenimentului, pacea şi binele fiind daruri de care fiecare are nevoie, după o perioadă de pandemie şi în contextul războiului aflat în vecinătate.

„Mottoul acestui pelerinaj este „Pace şi bine”, prin care vrem să exclamăm faptul că vocaţia noastră de franciscani, fiind şi mottoul Ordinului nostru franciscan, este aceasta: de a da mai departe, prin Evanghelie, pacea şi binele. Pacea şi binele se leagă de o persoană, care este Isus Cristos, Mântuitorul nostru, de la El primim adevărata pace, de la El primim tot binele, chiar de aceea este important ca în acest pelerinaj să ne întâlnim cu El. Prin Maica Domnului ne întâlnim cu El, fiind mama Lui, ea ne conduce la El şi asta am dori să îndemnăm toţi pelerinii, să fie deschişi pentru a-l întâlni pe Dumnezeu, care El însuşi este pacea şi binele. Astfel, fiecare dintre noi întorcându-ne acasă putem duce cu noi, ca şi cel mai mare dar de care are nevoie lumea noastră. După o pandemie, în situaţia de faţă, când este război în vecinătatea noastră, cu toţii avem nevoie de pace şi bine, de a răspândi acest dar, venit de la Bunul Dumnezeu”, a afirmat părintele Hugo.

Rectorul Bisericii franciscane din Şumuleu Ciuc a precizat că au început deja pregătirile liturgice pentru acest mare eveniment şi a anunţat că slujba festivă din sâmbăta Rusaliilor va fi oficiată de monseniorul Udvardy György, arhiepiscop mitropolit de Veszprem (Ungaria – n.r.).

La fel ca în fiecare an, liturghia se oficiază la un altar în aer liber aflat în şaua dintre muntele Şumuleu Mare şi muntele Şumuleu Mic. Sursa:agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.