Acasă Social Campanie de promovare a donării de sânge pe autobuzele STB

Campanie de promovare a donării de sânge pe autobuzele STB

DISTRIBUIȚI

 165610 – 13072022 – Primarul General, Nicușor Dan, împreună cu dr. Doina Goșa, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină al Municipiului București, au susținut astăzi, 13 iulie, o conferință de presă pentru promovarea campaniilor de donare de sânge.promovarea campaniilor de donare de sânge

Primarul General, Nicușor Dan: „Donarea de sânge face diferența între viață și moarte! Tocmai de aceea dorim să promovăm această activitate atât de importantă.”

În Bucureşti vor circula 34 de autobuze STB colantate cu mesaje care informează populaţia asupra donării de sânge.

De asemenea, în timpul călătoriei, pe ecranele din interiorul autobuzelor vor rula imagini cu informații și mesaje de conștientizare a importanței donării de sânge.

„Vom sprijini Institutul de Hematologie în realizarea tuturor acțiunilor pe care și le propune pentru educarea actualilor și viitorilor donatori pentru că înțelegem importanța acestui gest și a nevoii uriașe de sânge la nivelul spitalelor din București și din țară.

În prezent, înțeleg că în medie donează între 4000 și 4500 de persoane pe lună, iar nevoia reală este de 7000 de donatori de sânge și plasmă. De aceea cred că este foarte importantă această campanie care poate să îi determine pe foarte mulți oameni să aloce puțin timp pentru o cauză atât de nobilă.

Această campanie a fost lansată după ce, în urmă cu patru luni, Primăria Capitalei a semnat un protocol cu Institutul Naţional de Transfuzie Sanguină, prin care PMB s-a angajat să promoveze activitățile de donare de sânge” a mai declarat Nicușor Dan.

Fiecare donator reprezintă o creștere a speranței la viață

Dr. Doina Goșa, Directorul Centrului de Transfuzie Sanguină al Municipiului București, a declarat la rândul său că această campanie este extrem de utilă, pentru că „fiecare donator fidelizat reprezintă de fapt o creştere a speranţei la viaţă, o speranţă la viaţă normală, sănătoasă.

În legătură cu beneficiile donării de sânge, aș dori să subliniez că un donator de sânge este expus mult mai puţin la accidente vasculare cerebrale sau infarct de miocard atunci când va înainta în vârstă. Un donator de sânge curent, care este practic adaptat prelevărilor de sânge, pierderilor unor cantităţi de sânge în mod sistematic, face faţă mult mai uşor şi nu intră atât de repede în colaps în cazul apariției unei boli sau accident care implică pierderi mari de sânge, comparativ cu o persoană care nu a donat niciodată, pentru că el este adaptat.

Pe lângă aceste beneficii pentru sănătate, inclusiv creşterea imunităţii, există şi acele beneficii care sunt stipulate în lege, şi anume: zi liberă la serviciu, adeverinţă de reducere 50% pentru transportul în comun, şi un voucher de hrană”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.