Acasă Cultura/Media Muzeul Național al Bucovinei emite bancnota de 0 euro care costă 18

Muzeul Național al Bucovinei emite bancnota de 0 euro care costă 18

DISTRIBUIȚI

 166172 – 30082022 – Muzeul Național al Bucovinei emite bancnota de 0 euro. ”Este făcută exact ca o bancnotă euro din hârte de bumbac, cu hologramă și fir de siguranță, cu număr de serie diferit pentru fiecare bancnotă” / Costă 18 lei

Muzeul Național al Bucovinei pune în vînzare în această săptămână un nou material de promovare a Cetății de Scaun a Sucevei: bancnota suvenir de 0 euro Cetatea de Scaun a Sucevei, relatează Suceava News.

Potrivit directorului Emil Ursu, bancnota este tipărită cu aprobarea Băncii Naționale Franței și este securizată la standardele impuse de Banca Centrală Eurpeană. ”Am intrat în rândul suvenirurilor de euro din Europa alături de alte mari obiective turistice europene. Este făcută exact ca o bancnotă euro din hârte de bumbac, cu hologramă și fir de siguranță, cu număr de serie diferit pentru fiecare bancnotă”, a spus Ursu. Bancnota suvenir de 0 euro Cetatea de Scaun a Sucevei a fost tipărită într-un tiraj de 10.000 de exemplare și va costa 18 lei.

Cetatea de Scaun a Sucevei a fost construită la sfârșitul secolului al XIV-lea în apropierea orașului medieval Suceava, în timpul domniei lui Petru Mușat I (1375-1391).

A făcut parte din sistemul de fortificații construit în Moldova pentru apărarea țării în fața pericolului otoman.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.