Acasă Social Aparare Întrevedere a ministrului Apărării Naţionale cu ministruladjunct al apărării ucrainean

Întrevedere a ministrului Apărării Naţionale cu ministruladjunct al apărării ucrainean

DISTRIBUIȚI

166202 – 01092022  – Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a avut miercuri, 31 august, o întrevedere cu ministrul adjunct al apărării din Ucraina, Denys Sharapov, la sediul MApN.

Întrevederea a reprezentat o nouă oportunitate de amplificare a dialogului constant în domeniul apărării, iar în acest context oficialul român a reiterat importanța abordării aspectelor legate de situaţia de securitate regională din zona Mării Negre pe fondul războiului de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei.

Ministrul a condamnat în termenii cei mai fermi acțiunile brutale ale Federației Ruse, evidenţiind importanța acţiunilor întreprinse la nivel NATO și UE pentru consolidarea securității în regiune și descurajarea agresiunilor, precum şi necesitatea menținerii consistenței și ritmului asistenței acordate partenerului ucrainean, astfel încât Rusia să perceapă clar solidaritatea și sprijinul internațional pe termen lung pentru Ucraina.

Totodată, ministrul Dîncu a transmis mulțumiri pentru onoarea de a se afla printre cei decorați de către Președintele Zelenski. „I-am  transmis ministrului Denys Sharapov mulțumiri pentru onoarea de a mă afla printre persoanele decorate de către Președintele Volodimir Zelenski pentru contribuția la consolidarea cooperării și sprijinirea suveranității și integrității Ucrainei. Primesc această distincție în numele tuturor românilor care, din primele zile ale acestui război nedrept, au fost alături de poporul ucrainean. Solidaritatea românilor cu poporul ucrainean a fost exemplară și va continua atât cât va fi nevoie pentru că țările noastre sunt unite de aceleași valori fundamentale care stau la baza proiectului european: pace, democraţie, stat de drept,” a declarat Vasile Dîncu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.