Acasă Politic Legea nr. 27/2022: Copiii din învățământul preuniversitar care se întorc în România...

Legea nr. 27/2022: Copiii din învățământul preuniversitar care se întorc în România vor putea participa la grupe de acomodare

DISTRIBUIȚI

 166557 – 04102022  – Ceea ce acum un an era doar o idee de proiect de lege a deputaților Simina Tulbure și Oana Țoiu, ieri a devenit Legea nr. 27/2022, după promulgarea acesteia de către Președintele României. Din următorul an școlar, copiii care se vor întoarce acasă vor beneficia de ore suplimentare de limbă, cultură și civilizație românească, pentru a se integra mai ușor în sistemul de învățământ din țară.

„E o victorie reală pentru Diaspora și educația din țară! Îi mulțumesc Oanei Țoiu pentru co-inițierea acestui proiect, co-semnatarilor și colegilor parlamentari, și nu în ultimul rând îi mulțumesc consilierei mele, Melany Paşca, pentru elaborarea întregului proiect. Reformele reale au nevoie de colaborare! Avem multe de făcut, dar merg înainte cu entuziasm și dedicare, educația rămânând o prioritate a mandatului meu de parlamentar”, a declarat Simina Tulbure, deputat de Diaspora.

O tânără, anterior școlarizată în Italia, surprinde elocvent câteva dintre provocările cu care se pot confrunta tinerii în procesul reintegrării în sistemul educațional din România: „Dacă nu aș fi făcut pregătiri în particular cu profesori plătiți pentru asta din pura voință a mea și a părinților mei sau dacă părinții mei nu ar fi avut posibilitatea să îmi plătească pregătirile, cu siguranță nu aș fi reușit sa trec clasa sau nu aș fi luat examenul de bacalaureat”.

Reglementarea grupelor de acomodare va permite organizarea de cursuri de limbă și civilizație română într-un mod planificat, obținând astfel date suplimentare cu privire la problemele cu care se confruntă tinerii români care se întorc în țară, ceea ce poate crește nivelul legiferării în beneficiul acestora.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.