Acasă Politic Fie pâinea cât de rea….

Fie pâinea cât de rea….

DISTRIBUIȚI

 170351 – 27102023 – Deputatul (de diaspora) Simina Tulbure face apel la autoritățile române, într-o declarație de presă, să se implice în soluționarea cazurilor unor tineri români studenți în străinătate, care au fost induși în eroare de o aparentă schemă piramidală pentru finanțarea studiilor. Parlamentarul susține că, pentru a obține fonduri din partea statelor în care studiază, tinerii români sunt atrași într-o schemă financiară aplicată de o ONG cu sediul în Suedia, care le exploatează credulitatea, lipsa cunoștințelor juridico-administrative, dar, pe de altă parte, și dorința de a bifa repede și ușor condițiile pentru obținerea respectivelor finanțări.

Concret, pentru a obține o serie de beneficii sociale acordate de statele în care studiază, condiționate de existența unei activități remunerate (56 de ore muncite lunar) care poate fi dovedită fiscal, ONG-ul încurajează tinerii să înființeze PFA-uri prin care să lucreze (mai mult sau mai puțin- n.n.) și prin care să primească salariul de care au nevoie pentru a îndeplini condițiile de finanțare. Iar acești bani proveneau din donațiile și sponsorizările făcute de familiile tinerilor către ONG. Aparent, sistemul a funcționat până în momentul în care legislația a fost modificată, iar una dintre condiții a fost obținerea veniturilor din mai multe surse, nu doar de la un singur angajator. În plus, ONG-ul cerea tinerilor care au apelat la această metodă de acoperire a numărului de ore lucrate obligatoriu o cotizație care să îi acopere cheltuielile de funcționare și a căror existență pare că tinerii nu o înțeleg.

Pornind de la această situație, deputatul Simina Tulbure cere Guvernului României să îi susțină amendamentele pe care le-a propus la Legea Tinerilor, prin care să fie creat un mecanism financiar pentru susținerea tinerilor români aflați la studii în străinătate.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.