Acasă Politic Prim-ministrul Nicolae Ciucă: Creșterea numărului de firme cu capital străin – dovada...

Prim-ministrul Nicolae Ciucă: Creșterea numărului de firme cu capital străin – dovada încrederii în economia românească

DISTRIBUIȚI

166974 – 07112022 – România rămâne o destinaţie atractivă pentru investitorii din afara graniţelor, iar economia noastră oferă noi oportunităţi pentru antreprenori, susţine premierul Nicolae Ciucă într-o postare pe pagina de Facebook a Guvernului.

Premierul evidențiază creșterea cu aproape o treime a numărului firmelor cu capital străin nou deschise în România în primele nouă luni ale acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, ca o dovadă a încrederii în economia românească.

Potrivit datelor Oficiului Național pentru Registrul Comerțului, cel mai mare număr de societăți cu participare străină aparține investitorilor italieni, iar cea mai mare valoare a capitalului, firmelor olandeze, state aflate în mod tradițional în topul celor mai importanți parteneri economici ai României.

Dinamica investițiilor cu capital străin relevă încă un aspect deosebit de important – orientarea către activități din sectoare profesionale, administrative, științifice, tehnice și telecomunicații. Sunt domenii aliniate strategiilor europene de dezvoltare la care România se raliază prin proiecte, reforme și investiții asumate prin PNRR, mai scrie premierul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.