Acasă Economie ANCOM supune consultării publice noi reglementări privind obligațiile de informare a utilizatorilor...

ANCOM supune consultării publice noi reglementări privind obligațiile de informare a utilizatorilor finali și alte măsuri pentru protecția acestora

DISTRIBUIȚI

 167546 – 30122022 – Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații a lansat în consultare publică proiectul de decizie privind obligațiile de informare a utilizatorilor finali și alte măsuri pentru protecția acestora.

Revizuirea reglementărilor secundare privind informarea utilizatorilor finali este necesară pentru corelarea cu dispozițiile legale primare care au fost modificate prin adoptarea Legii nr. 198/2022.

Proiectul se referă la obligația furnizorilor de servicii de acces la internet, de comunicații de voce, SMS și MMS și de servicii de transmisie utilizate pentru transmisia serviciilor media audiovizuale de a informa utilizatorii pentru ca aceștia să poată lua decizii în cunoștință de cauză, informațiile minime care trebuie incluse în facturile detaliate emise utilizatorilor, formatul și modalitățile de transmitere a notificării privind intenția furnizorilor de a modifica unilateral contractul, precum și stabilirea regulilor de despăgubire a abonaților afectați de nerespectarea obligațiilor legale privitoare la transferul de la un furnizor de servicii de acces la internet la puncte fixe la altul.

Părțile interesate pot formula și transmite observații și propuneri până la data de 16.01.2023, la sediul central al ANCOM (Str. Delea Nouă nr.2, sector 3, București),  prin e-mail,  prin Registratura online sau prin fax la numărul +40 372 845 402.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.