Acasă Economie Întâlnirea premierului Nicolae Ciucă cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României

Întâlnirea premierului Nicolae Ciucă cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României

DISTRIBUIȚI

 167405 – 14122022 – Prim-ministrul Nicolae Ionel-Ciucă a avut, la Palatul Victoria, o nouă întâlnire cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României. Discuțiile s-au concentrat în jurul situației macroeconomice și a importanței investițiilor pentru dezvoltarea economică a României.

„Investițiile vor rămâne prioritare pentru Guvern și pentru anul 2023, iar valoarea alocată prin bugetul de stat depășește 20 de miliarde de euro. Mă bucur că, la un an de la începutul dialogului structurat cu CDR, avem un protocol funcțional, instrumente de lucru comune și  rezultate palpabile”, a declarat premierul României.

Temele abordate în cadrul acestei întâlniri au fost domenii prioritare ale întregului mediu de afaceri și au cuprins: stabilitatea macroeconomică, modalitatea de implementare a programelor cu finanțare europeană și diminuarea poverii administrative. Două teme stringente, pentru care urmează să aibă loc planuri de acțiuni dedicate, au fost sănătate și educația.

Delegația Coaliției pentru Dezvoltarea României a fost formată din reprezentanți ai Camerei de Comerț Americană în România (AmCham), ai Asociației Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), ai Camerei Franceze de Comerț, Industrie și Agricultură în România (CCIFER), ai Confederației Patronale Concordia, ai Consiliului Investitorilor Străini (FIC), ai AHK România și ai Fundației Romanian Business Leaders (RBL).

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.