Acasă Social Risc de inundații în 11 bazine hidrografice

Risc de inundații în 11 bazine hidrografice

DISTRIBUIȚI

 167458 – 19122022 – Până în data de 19 decembrie, la miezul nopții, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărirea Apelor (INHGA) a instituit Cod Portocaliu pe râurile Tur, sectorul situat în aval de acumularea Călineşti Oaş (sector îndiguit – judeţul Satu Mare) și Crasna, sectorul situat în aval de stația hidrometrică Craidorolţ (sector îndiguit – judeţul Satu Mare).

De asemenea, până marți, 20 decembrie, este în vigoare un Cod Galben pentru unele sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Tur, Crasna, Someş, Mureş și Timiş, precum și pentru anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Crişul Negru, Crişul Alb, Bârzava, Moraviţa, Nera și Jiu.

Fenomenele vizate constau în creşteri de debite şi niveluri, ca urmare a propagării viiturilor formate anterior în amonte, cu depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE.

Se recomandă respectarea măsurilor dispuse de autoritățile de la nivel național, județean sau local cu responsabilități ȋn gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.