Acasă Externe Agenda Europeana Roberta Metsola cere Consiliului European să acționeze

Roberta Metsola cere Consiliului European să acționeze

DISTRIBUIȚI

 167361 – 09122022 – Preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, cere Consiliului UE ”să acţioneze şi să se asigure că este găsit un compromis” pentru aderarea României și Bulgariei la Schengen.

Într-o postare pe Twitter, preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, s-a declarat joi ”extrem de dezamăgită” de decizia din Consiliul de Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) al UE de a amâna intrarea României şi Bulgariei în Spaţiul Schengen.

”Sunt extrem de dezamăgită de amânarea aderării Bulgariei şi României la Schengen. Ambele ţări sunt pregătite şi meritau să intre”, a scris Metsola.

În numele Parlamentului European, Aceasta a cerut Consiliului European ”să acţioneze şi să se asigure că este găsit un compromis. Numai atunci suntem uniţi cu adevărat”, a adăugat ea.

Consiliul European se va reuni joi, 15 decembrie, la Bruxelles. Pe ordinea de zi provizorie figurează, în acest moment, subiecte referitoare la războiul din Ucraina, energie și economie, securitate și apărare, vecinătatea sudică și relații externe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.