Acasă Economie Declarațiile fiscale, doar cu  sisteme de operare actualizate

Declarațiile fiscale, doar cu  sisteme de operare actualizate

DISTRIBUIȚI

 167613 – 09012023 – Aplicațiile puse la dispoziția contribuabililor, așa numitele pdf-uri inteligente, cu ajutorul cărora contribuabilii depun la Fisc diverse declarații sau documente, nu vor mai putea fi utilizate în scurt timp decât dacă pe calculator este instalat Windows 10 sau 11. Versiunile mai vechi ale sistemului de operare nu mai sunt acceptate.

Potrivit unei informări ANAF, „Începând cu 8 ianuarie 2023, aplicațiile puse la dispoziția contribuabililor (pdf-urile inteligente) vor putea fi utilizate numai pe sisteme de operare aflate in suport la producător și cu toate update-urile la zi”.

Informarea ANAF vine după ce Microsoft a transmis în decembrie că în 10 ianuarie 2023 încetează suportul pentru Windows 7 Extended Security Update (ESU) și pentru Windows 8/8.1.

Astfel, cele două sisteme de operare nu se vor mai încadra în noile reguli ale ANAF, iar pentru depunerea declarațiilor la fiscale va fi necesară actualizarea sistemului de operare la versiunile Windows 10 sau 11.

”Cu scopul de a mări gradul de reziliență și de a asigura securitatea resurselor și a sistemelor informatice, la nivel global au fost actualizate procedurile și politicile de securitate. In acest scop, pentru a nu afecta procesul de digitalizare a Ministerului Finanțelor (ANAF) și pentru a urma standardele înalte de securitate stabilite la nivel mondial, va informam ca începând cu 08.01.2023 aplicațiile puse la dispoziția contribuabililor (pdf-urile inteligente) vor putea fi utilizate numai pe sisteme de operare aflate in suport la producător și cu toate update-urile la zi”, se arată în comunicatul ANAF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.