Acasă Anchete Firmă italiană, trimisă în judecată la Iași de Parchetul European

Firmă italiană, trimisă în judecată la Iași de Parchetul European

DISTRIBUIȚI
imagine cu rol ilustrativ

167637 – 11012023 – Parchetul European (EPPO) a sesizat Judecătoria Iași (România) cu un dosar penal, în care o firmă înregistrată în Italia și trei persoane au fost puse sub acuzare pentru înșelăciune privind lucrările de modernizare a drumurilor din municipiul Ibănești, în județul Botoșani.

Printre acuzațiile aduse de procurorii europeni se numără folosirea de documente false pentru obținerea de fonduri de la bugetul UE, prin declararea în fals a unor lucrări care nu au fost executate de constructor conform contractului încheiat între Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale și localitatea Ibănești.

Procurorii europeni au constatat ca firma italiană SC Transporti e Movimenti Terra SRL prin sucursala din Iași a decontat fonduri europene pentru lucrări inexistente. Potrivit Parchetului European, antreprenorul a susținut că a construit straturi de fundație cu o lățime de 7 metri, în loc de cei 5 metri construiți efectiv, și de 5,5 metri pentru straturile de asfalt, în loc de cei 4 metri efectivi. Prejudiciul adus bugetului Uniunii Europene este de 101.000 euro (497.463,80 lei). Dosarul a fost trimis spre judecată Tribunalul Iași. Au mai fost trimiși în judecată reprezentantul firmei italiene Luigi Faraga și complicii români Theodor Ioan Străchinescu și Ioan Ciobanu.

Parchetul European a deschis la Iași, în 2021, un serviciu teritorial pentru Moldova, coordonat de la Luxemburg, și care investighează fraudele comise împotriva intereselor Uniunii Europene în județele Iasi, Suceava, Botoșani, Neamț, Vaslui, Bacău și Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.