Acasă Economie Tanczos Barna:  Înscrierea este obligatorie pe platforma RetuRO

Tanczos Barna:  Înscrierea este obligatorie pe platforma RetuRO

DISTRIBUIȚI

 167806 – 31012023 – Ministrul Mediului, , Tanczos Barna, avertizează, marți, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că Garda de Mediu va da amenzi între 20.000 și 40.000 de lei pentru comercianții de băuturi care nu se înscriu în platforma RetuRO până la finalul lunii februarie.

„De la magazinele mici la supermarketuri , de la producătorii de apă minerală la sectorul HoReCa, toți producătorii și comercianții de băuturi trebuie să se înregistreze în baza de date a Sistemului de Garanție-Returnare.

Înscrierea este OBLIGATORIE și se face pe platforma RetuRO, pe site-ul www.returosgr.ro . Astfel, comercianții, producătorii sau importatorii de băuturi în ambalaje de unică folosință din plastic, sticlă sau metal, cu volume între 0,1 litri și 3 litri inclusiv, și cei din domeniul HoReCa au obligativitatea legală de a se înregistra până la pe 28 februarie. Nerespectarea acestei obligații va fi sancționată de Garda Națională de Mediu cu amendă cuprinsă între 20.000 și 40.000 de lei.

Prin SGR putem asigura ca PET-urile, sticlele și dozele de bere să nu ajungă în râuri sau să polueze terenurile agricole, afectând sănătatea noastră, ci să fie reciclate și reutilizate. Cetățenii vor avea de urmat trei pași simplii:

  • vor plăti o garanție de 50 de BANI atunci când cumpără o băutură de la un comerciant;
  • după golirea ambalajului, va trebui să îl returneze în orice magazin din România
  • în schimbul ambalajului gol, consumatorul va primi înapoi, pe loc, valoarea garanției plătite inițial”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.