Acasă Politic PNRR poate fi modificat până în 30 aprilie

PNRR poate fi modificat până în 30 aprilie

DISTRIBUIȚI

 167925 – 13022023 – ”30 aprilie este termenul limită până la care Planul Național de Redresare și Reziliență poate fi modificat”, a anunțat europarlamentarul Victor Negrescu la Alba Iulia, în cadrul conferinței Transylvania EU Days, pe care a inițiat-o, organizat-o și moderat-o. Negrescu a mai spus că MIPE este instituția responsabilă cu acest demers și și-a exprimat convingerea că ar trebui făcute demersuri în această direcție.

„România beneficiază în acest ciclu de finanțare de resurse consistente. Ţara noastră are la dispoziţie aproximativ 80 de miliarde de euro prin planul național de redresare și reziliență și cadrul financiar multianual. În plus, există oportunități de finanțare disponibile direct la Bruxelles, pe care le putem folosi în complementaritate cu celelalte resurse europene. Este o şansă istorică pe care nu o putem rata.

Scopul este să accesăm acești bani dar şi să ne asigurăm că proiectele propuse sunt sustenabile și pot aduce valoare adăugată”, a spus Negrescu.

În cadrul conferinței Transylvania EU Funds, oficiali guvernamentali din cadrul MIPE, Ministerul Mediului, Ministerul Antreprenoriatului, Ministerul Sănătății și Ministerul Agrigulturii au trecut în revistă a liniile de finanțare disponibile pentru România din fonduri europene, punctând oportunitățile din mai multe domenii. De asemenea, ala eveniment au participat și miniștrii Muncii și Transporturilor, care au vorbit despre fondurile deja atrase, proiectele avute în vedere pentru realizare din fonduri europene și rezultatele preonizate.

La evenimentul de la Alba Iulia au participat peste 400 de persoane, reprezentanţi ai autorităţilor locale, mediului de afaceri şi sectorului neguvernamental, interesaţi de fonduri europene, din mai multe judeţe din Transilvania precum şi din alte regiuni.

Negrescu și-a anunțat intenția organizării unor evenimente similare şi în celelalte regiuni ale țării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.