Acasă Cultura/Media Premieră. „24 de ore la Timișoara”, program special dedicat Capitalei Europene a...

Premieră. „24 de ore la Timișoara”, program special dedicat Capitalei Europene a Culturii

DISTRIBUIȚI

 167922 – 13022023 – În premieră în România, un post de radio dedică un program de 24 de ore unui oraș.

În 17 februarie, ziua deschiderii oficiale a anului „Timișoara, Capitală Europeană a Culturii”, Radio România Cultural dedică Timișoarei un program exclusiv întreaga zi.

Întregul conținut al Radio România Cultural din 17 februarie va fi adaptat, pentru a reflecta actualitatea și trecutul unui oraș legendar care a dat României personalități și evenimente cu adevărat unice de-a lungul anilor. Vor fi difuzate documentare și interviuri despre istoria multiculturală a orașului Timișoara și a Banatului, despre viața socială sau despre starea infrastructurii culturale, despre viața universitară, despre gastronomie și turism.

Acestora li se vor adauga interviuri live despre programul la zi al Capitalei Culturale Europene și despre agenda următoarelor luni.

Muzica timișoreană, muzicienii, peisajul ei sonor din timpuri trecute sau de acum, vor acompania, de asemenea, ascultătorii, pe tot parcursul zilei.

Câteva dintre cele mai cunoscute emisiuni ale Radio România Cultural se transformă în „Timișoara Vorbește”, „Născut în Timișoara”, „Arte frumoase în Timișoara” sau „GPS Timișorean”.

Radio România Cultural transmite în direct de la Teatrul German din Timișoara o premieră absolută de teatru în concert, un spectacol sonor cu public, care revizitează forma primelor spectacole de teatru radiofonic cu public, într-o versiune contemporană: 1989. CIFRE. Regia și scenariul original îi aparțin Ilincăi Stihi, de la Teatrul Național Radiofonic, regizoare multipremiată internațional. Subiectul piesei pune în valoare contribuția rezistenței culturale timișorene la declanșarea Revoluției române din 1989.

Proiectul editorial „24 de ore la Timișoara” este coordonat de Matei Martin, jurnalist al Radio România Cultural, și beneficiază de suportul Radio Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.